Francie jako obchodní partner Visegrádské skupiny - Batsuuri, Nomin (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je Francie jako obchodní partner Visegrádské skupiny. Cílem práce je posouzení vzájemného obchodního partnerství zemí Visegrádské skupiny s Francií. V teoretické části se práce zabývá obecným pojetím zahraničního obchodu, vymezením některých zásadních pojmů týkajících se zahraničního obchodu a popisem vybraných teorií na základě literární rešerše. V praktické části se práce věnuje konkrétním faktům z oblasti zahraničního obchodu zemí Visegrádské skupiny a Francie a vzájemného zahraničního obchodu mezi těmito zeměmi. V závěru jsou shrnuty poznatky o vývoji zahraničního obchodu mezi Francií a Visegrádskou skupinou, také faktory ovlivňující vzájemnou obchodní výměnu.
France as a business partner of Visegrád group
Keywords: zahraniční obchod; export; import; globalizace; obchodní bariéry; obchodní balance; foreign trade; export; import; globalization; trade barriers; trade balance