Ochrana objektů ve kterých je nakládáno s nebezpečnými látkami a činnost orgánů Policie ČR v zóně havarijního plánování při úniku nebezpečných látek v objektu Čepro a.s., sklad Včelná - Lohonková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce pojednává o nebezpečí spojené s nakládáním s nebezpečnými látkami, podmínky jejich přepravy a skladování. Dále je zde uvedena charakteristika jednotlivých látek a jejich nebezpečnost a možná ochrana obyvatelstva proti účinkům těchto látek, se zaměřením na individuální ochranu. V práci je dále analyzována ochrana objektu Čepra a.s., sklad Včelná, popsána možná rizika vzniku hrozby havárie spojené s únikem nebezpečné látky, formy možných úniku a jejich příčiny. Práce dále definuje pojem zóna havarijního plánování a zabývá se analýzou postupů a činnosti orgánů policie České republiky v případě vymezení zóny havarijního plánování. Jsou zde navrženy postupy při ochraně objektu Čepro a.s., sklad Včelná v případě možného teroristického útoku a analyzována pravděpodobnost a možný způsob provedení teroristického útoku.
The Security of Facilities Handling with Danger Materials and The Action of The Police of The Czech Republic Bodies in The Emergency Planning Zone During The Danger Material Release in Čepro a.s. Facility, Včelná Storage
Keywords: nebezpečná látka; havárie; riziko; zóna havarijního plánování; individuální ochrana; ohrožení; orgány Policie ČR; fyzická ochrana; danger material; emergency; risk; emergency planning zone; individual protection; threat; the Police of Czech republic bodies; physical protection