Analýza nákladovosti, zpeněžování a rentability v zemědělském podniku - Michalíček, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2007)
V hospodaření zemědělských podniků hraje velmi důležitou roli dosahování zisku a s ním související hodnocení nákladovosti, zpeněžování a rentability. Tato analýza byla provedena v zemědělském podniku v kraji Vysočina. Vlastní analýza je rozdělena do tří částí. V prvé je provedena analýza rentability hospodaření podniku. V části druhé je proveden rozbor hlavních rostlinných produktů a ve třetí části rozbor hlavních živočišných produktů. Podklady pro analýzy byly získány z kalkulací nákladů a z účetních výkazů podniku.
THE ANALYSIS OF COSTS, REALIZATION AND PROFITABILITY PROCESS IN THE AGRICULTURAL FIRM