Existuje stigmatizace v ošetřovatelské profesi? - Neugebauer, Jan; Bártlová, Sylva (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, 2019)
Stigmatizace je brána jako multidisciplinární problém prolínající se celou řadou vědních oborů. Je definována jako známka domnělé méněcennosti a z tohoto důvodu je brána jako silně diskreditující atribut. Negativní aspekt stigmatizace může být viděn v rutinních stereotypech a manifestován do oblastí rasistických, sexistických nebo etnocentrických.
Is there stigmatization in the nursing profession?
Keywords: Stigmatizace; Sestra; Ošetřovatelství; předsudky; znevýhodnění; Stigmatization; nurse; nursing; prejudice; disability