Zkvalitnění infrastruktury obce v odvětví cestovního ruchu jako rozvojový faktor v regionu. - Slezáček, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Tento projekt výrazně přispěje k rozvoji města Horní Stropnice a potažmo celého Jihočeského kraje v oblasti cestovního ruchu, který je jednou z klíčových oblastí ekonomického rozvoje regionu. Ze závěrů jednotlivých kapitol této studie plyne, že budou vytvořeny potřebné organizační, technické a finanční předpoklady pro zajištění realizace daného objemu investic a následný provoz jednotlivých zařízení, na něž je projekt zaměřen. Realizací akce budou v provozní etapě projektu vyvolány výnosy, které převyšují náklady a celý projekt generuje kladný hospodářský výsledek.
Improving the Quality of the Town Infrastructure in the Area of Tourist Trade as the Developement Factor in the Region.
Keywords: Infrastruktura; cestovní ruch; region; projekt; koupaliště; restaurace; ubytování.; Infrastructure; tourism; region; project; outdoor swimming pool; restaurant; accommodation