Analýza odpadového hospodářství vybrané obce - Poláková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení způsobů nakládání s odpady v Obci Dunajovice a navržení možných zlepšení a úspor. Teoretická část shrnuje základní definice odpadu, stručně popisuje odpadovou situaci v České republice... V praktické části je analyzována odpadová situace v obci. Primárními zdroji jsou dotazníkový výzkum, rozhovor se starostou obce, anketa a vlastní pozorování odpadového hospodářství. V závěru jsou formulována doporučení na zkvalitnění odpadové situace v obci.
Analysis of Waste Management chosen municipalities
Keywords: Komunální odpad; odpadové hospodářství v obci; práva a povinnosti obce v oblasti odpadů; náklady a příjmy odpadového hospodářství; třídění odpadu.; Waste management in the municipality; municipal waste; the rights and obligations of the municipalities in the area of waste; costs and revenues of waste management; recycling.