Strategie v používání lexikálních jednotek v mezinárodních časopisech o módě (srovnání verze španělské, české a anglické). - Olivová, Klára (Jihočeská univerzita, 2014)
Předložená diplomová práce se věnuje strategii v používání lexikálních jednotek v mezinárodních módních časopisech (Elle, Grazia, Company magazine). Srovnává verze těchto magazínů, a to verze anglické, španělské a české. Zabývá se především užitím pojemenování názvů módního oblečení současné doby. Zkoumá též anglicismy, výpůjčky a kalky. Stranou zájmu nezůstanou ani podrobné informace o módních magazínech a persvazivní funkce jazyka spojená s reklamou.
Strategy of using the lexical item in international journals relating to the mode (a comparison of Spanish, Czech and English versions).
Keywords: móda; lexikální jednotky; terminologie; anglicismy; výpůjčky; fashion; lexical item; terminology; anglicisms; loanwords