Analýza robotického dojení - Zelený, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je zaměřena na analýzu robotického dojení. Obliba tohoto způsobu získávání mléka ve světě i v České republice každoročně vzrůstá. Důvodem jsou především výborné výsledky ve zvyšování produktivity práce a welfare chovaných dojnic. Ve vlastní práci byly porovnány tři stáje s chovem skotu s mléčnou produkcí dojeného pomocí AMS.
Analysis of automatic milking system
Keywords: Dojicí robot; automatický systém dojení (AMS); dojnice; Milking robot; automatic milking system (AMS); dairy