Vytvoření a ověření výukového programu: Výchova ke zdraví a prevence neinfekčních onemocnění (ischemická choroba srdeční) - Habartová, Silvie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce seznamuje s důležitostí prevence kardiovaskulárních onemocnění. Přináší stručný pohled na fyziologii a anatomii srdce a cév. Uvádí základní informace o ischemické chorobě srdeční, příčinách, příznacích, diagnostice, léčbě a rehabilitaci nemocných s tímto onemocněním. Představuje multifaktoriální onemocnění aterosklerózu. Připomíná základy první pomoci. Cílem práce je vytvoření výukového programu pro studenty prezenčního studia a tím zvýšení povědomí posluchačů, o významu prevence onemocnění srdce a cév. Praktická část bakalářské práce, přináší poznatky o vědomostech studentů pokračujícího studia, o hlavních rizikových faktorech kardiovaskulárních chorob a jejich prevenci.
Creation and verification of the tutorial: Health education and prevention of the non-infectious disorders (ischemic heart disease)
Keywords: zdraví; prevence; ateroskleróza; ischemická choroba srdeční; rizikové faktory; zdravý životní styl; health; prevention; atherosclerosis; ischemicheartdisease; risk factors; healthylifestyle