Postoj společnosti k registrovanému partnerství na území jižních Čech - Hauptmanová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá názory a postoji široké veřejnosti na registrované partnerství a homosexualitu jako takovou. Teoretická část charakterizuje základní pojmy, týkající se homosexuality, dále zkoumá torie jejího vzniku a také postoje jednotlivfých náboženství k homosexualitě. Dále popisuje institut registrovaného partnerství a obsahuje shrnutí samotného zákona o registrovaném partnerství, poseldní část teoretické práce je věnována organozacím a sdružením homosexuálů, existujícím na území České republiky. Praktická část obsahuje výzkum, který se zybývá postoji a názory lidí na téma homosexuality a registrovaného partnerství. Cílem praktické části bylo zjistit, zda se liší názory mladší a starší generace na toto téma.
The Attitude of Society Towards Registered Partnership in the Region of South Bohemia
Keywords: homosexualita; registrované partnerství; organizace a sdružení homosexuálů; homosexuality; registered partnership; homosexuals organizations and associations