Vyhodnocení výrobní měrné emise amoniaku z vybraného chovu drůbeže - Pilát, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Zemědělství má značný podíl na znečišťovaní životního prostředí. Emise plynů z intenzivního chovu hospodářských zvířat mají velký vliv na životní prostředí, stejně tak jako emise z výfukových plynů. Prokazatelně největší negativní vliv z emisí plynů u intenzivního chovu hospodářských zvířat na životní prostředí má amoniak. Z toho důvodu se tato diplomová práce zaměřuje na vyhodnocení výrobní měrné emise amoniaku z vybraného chovu drůbeže. Dále se v práci zaměřuji na vyhodnocení emisí plynů oxidu uhličitého, metanu a oxidu dusného ve vybraném zemědělském provozu. Měření bylo prováděno ve státním podniku Mezinárodní testování drůbeže se sídlem v Ústrašicích.
Evaluation of production specific emission of ammonia from selected poultry farming
Keywords: emise; amoniak; drůbež; chov; emission; ammonia; poultry; breeding