Vytváření učící se organizace a hodnocení její efektivity v podnikové praxi. - Kopicová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Informace a znalosti nabývají velké důležitosti, proto je v zájmu každé organizace, aby tyto znalosti permanentně rozvíjela. Znalosti se stávají nejdůležitější částí kapitálu podniku a jsou také nenahraditelnou konkurenční výhodou. Cílem práce je zhodnotit, zda je vybraná organizace ,,učící se organizací´´. U vybraného podniku bylo k hodnocení použito studování podnikových materiálů, analýza 4E a dotazníkové šetření.
The Creating of Learning Organization and evaluation of its effectiveness in company.
Keywords: Učící se organizace; znalosti; intelektuální kapitál; management znalostí; Learning Organization; Knowledge; Intellectual Capital; Knowledge Management