Vývoj územního plánování vybrané lokality - Šindelířová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vývojem územně plánovacích podkladů a územně plánovací dokumentace města Trhové Sviny. Podrobně jsem zpracovala zejména katastrální území Trhové Sviny, ostatní katastrální území, které jsou zahrnuty v územním plánu jsou popsány jen v určitých případech. Z hlediska územně plánovací dokumentace jsem se dopodrobna zabývala územním plánem města Trhové Sviny, zejména problematikou dopravní infrastruktury a jejím možným řešením v podobě přeložek silnic druhé třídy procházejících městem Trhové Sviny. Jako další jsem zpracovala podrobně územní studii prověření úpravy a dořešení koridoru obchvatu města, kde jsem se podrobně zabývala plánovaným severním obchvatem města Trhové Sviny a jeho variantami. Dále jsem zpracovala územní studii č. 54 v lokalitě nad městem a územní studii "za pilou", které se týkají zajištění bydlení ve městě Trhové Sviny. Jen okrajově jsem zpracovala změnu č. 1 územního plánu Trhové Sviny a změnu č. 2 územního plánu Trhové Sviny, které se týkají pouze vymezení nových malých zastavitelných ploch.
Development of urban planning in the selected location
Keywords: územní plánování; územně plánovací dokumentace; územní plán; Trhové sviny; area planning; area planning documentation; area plan; Trhové Sviny