Historie Gymnázia Otokara Březiny v Telči v letech 1852 - 1952 - Opatrná, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá vývojem Gymnázia Otokara Březiny v Telči v letech 1852 - 1952. Těchto sto let je rozděleno na určité časové úseky podle našich dějin. V každém časovém úseku je uvedena charakteristika dané doby a její vliv na vývoj školy. V práci jsou zaznamenány změny ve vzdělávacím systému v souvislosti na společenskopolitickou situaci, zajímavé události, oslavy, výročí a jiné zajímavosti související s vývojem školy.
History of Otokara Breziny Grammar School in the Telč betwenn 1852 - 1952
Keywords: Bakalářská práce se zabývá vývojem Gymnázia Otokara Březiny v Telči v letech 1852 - 1952. Těchto sto let je rozděleno na určité časové úseky podle našich dějin. V každém časovém úseku je uvedena charakteristika dané doby a její vliv na vývoj školy. V práci jsou zaznamenány změny ve vzdělávacím systému v souvislosti na společenskopolitickou situaci; zajímavé události; oslavy; výročí a jiné zajímavosti související s vývojem školy.; general school; main school; secondary school; secondary grammar school; national grammar school; Telč; school teaching; list of teachers; list of pupils; teaching; school celebrations; characteristics of the time period