Spontánní činnosti dětí v mateřské škole a školní družině - Petříčková, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
ANOTACE Cílem mé práce je porovnat rozdíly mezi spontánními činnostmi dětí před nástupem do základní školy a po zahájení školní docházky. V teoretické části práce vysvětluji pojem hra, historie hry, dělení her, klasifikace principu her a objasňuji osobnost učitelky a vychovatelky ve vztahu ke spontánním hrám předškolního a školního věku. V praktické části provádím výzkum volné hry v mateřské škole a ve školní družině. Výzkum probíhá formou dotazníku pro učitelky základní školy i mateřské školy a dotazováním předškolních a školních dětí. Na závěr provádím výzkum her v mateřské škole a školní družině. Bakalářská práce je doplněna o tabulky a grafy.
Spontaneous Activities in Kindergarten and in Child-minding Groups
Keywords: Volná hra; mateřská škola; školní družina; dítě.