Integrace žáků se specifickými poruchami učení na středních školách na Strakonicku - Závorová, Marta (Jihočeská univerzita, 2009)
V práci se zabývám problematikou specifických poruch učení (SPU). Zvyšuje se počet dětí s SPU, které studují na SŠ. Učitelé zastupují v procesu vzdělávání jedince hlavní pozici. Znalost problematiky specifických poruch je základní podmínkou úspěšného zařazení jedince s SPU do prostředí běžné střední školy. Výsledky práce ukazují, že učitelé na středních školách jsou s problematikou SPU méně obeznámeni.
The integraction of students with specific disorders of learning at secondary schools in region Strakonice
Keywords: Adolescence; integrace; reedukace; specifické poruchy učení; Adolescence; integration; reeducation; specific disorders of learning