Význam a moderní trendy hipoturistiky v ČR - Tomášková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce byla zaměřena na význam a nové trendy hipoturistiky v Jihočeském kraji a další rozvoj tohoto druhu turistiky. Práce popisuje Jihočeský kraj a jeho regiony. Dále jsou zde popsány ukazatele cestovního ruchu orientovaného na hipoturistiku.V rámci analýzy hipoturistiky byl sestaven dotazník. Na základě analýzy a dotazníkového šetření byl vytvořen návrh dalšího rozvoje hipoturistiky v Jihočeském kraji.
The importance and new trends of hipotourism in South Bohemia
Keywords: hipoturistika; venkovská turistika; cestovní ruch; rozvoj regionu; Jihočeský kraj; hipotourism; rural tourism; tourism; regional development; South Bohemia