Možnosti využití volného času mládeže v období adolescence na Mladoboleslavsku - Zikmund, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou trávení volného času mládeže v období adolescence, to znamená mezi 15. a 20. rokem. Jejím cílem je vytvoření přehledu možností využití volného času na Mladoboleslavsku. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy volný čas, volnočasové aktivity a volnočasové zařízení. Dále je zde charakterizována mládež v období adolescence a region Mladoboleslavsko. Metodologická část je obsažena ve třetí kapitole. Zde je popsán proces výzkumu. Jsou zde obsaženy otázky, které byly základem pro výzkumnou část. Podstatou výzkumu bylo zjištění přítomnosti volnočasových zařízení v obcích Mladoboleslavska. Ve čtvrté kapitole jsou zachyceny výsledky výzkumu. K tomuto účelu jsou použity přehledné tabulky, které jsou doplněny komentářem. Poslední kapitola se nazývá interpretace, jejím účelem je shrnutí výsledků.
Leisure opportunities for young people in adolescence in region Mladoboleslavsko
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; volnočasové zařízení; adolescence; Mladoboleslavsko; leisure; leisure activities; leisure facilities; adolescence; Mladoboleslavsko