Využití netradičních technik kresby ve výtvarné výchově na prvním stupni základní školy. - Pudilová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Jak již vyplývá z názvu mé diplomové práce ? Využití netradičních technik kresby ve výtvarné výchově na prvním stupni základní školy ? dotýkám se problematiky současné situace v oblasti kresby na 1. stupni ZŠ a nabízím možné alternativy. Práce obsahuje dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část se snaží seznámit čtenáře s kresbou, jejími proměnami v průběhu dějin a velmi úzkým vztahem mezi kresebným médiem a tématem. Praktická část je zaměřena metodickým směrem a pokouším se zde nastínit své tvůrčí impulzy ? přináším vlastní souboru lekcí, který by mohl sloužit jako inspirační zdroj učitelům na 1. stupni ZŠ. Součástí diplomové práce jsou výtvarné projevy dětí získané během několika realizací a praktických využití mnou navrženého souboru lekcí ve vybrané třídě.
Utilization of Unusual Drawing techniques in Art at Elementary School.
Keywords: kresba; kresebné techniky; náměty; netradiční kresebné techniky; výtvarná výchova; dějiny kresby; drawing; drawing techniques; themes; unusual drawing techniques; Art; history of drawing