Zařízení pro orientaci polotovarů ve výrobních procesech se zaměřením na zařízení pro orientaci destiček ve výrobním procesu závodních řetězů v ČZ Řětězy s.r.o. - Krajčo, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce popisuje návrh řešení stroje na orientaci výrobků, dle vyražené značky, se zaměřením na řetězové destičky a jejich řazení pro následné použití destiček ve stroji na sestavení řetězu. Pro návrh bylo použito 2D a 3D parametrických modelářů a simulačních programů. Práce dále popisuje dosavadní výrobu řetězových destiček, metodiku hodnocení kvality vyrobených destiček a systematické rozdělení strojů zabývajících se orientací polotovarů ve výrobě. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky tohoto řešení a zda-li bylo dosaženo vytyčených cílů.
The equipment for orientation of semiproducts in industrial processes focused on device for wafers orientation in the manufacturing process of racing chains in ČZ Řetězy s.r.o.
Keywords: Řešení orientace výrobku; řetězová destička; orientační značka; parametrický modelář; simulační program; metodika hodnocení; kvalita; polotovar; Solution orientation of the product; chain plate; orientation brand; parametric modeler; simulation program; assessment methodology; quality; semifinished product