Produkt cestovního ruchu pro rodiny s dětmi - Kozáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala problematikou nabídky cestovního ruchu pro rodiny s dětmi na Písecku. Písecký region cestovní ruch rozvíjí a neustále zkvalitňuje své služby. Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat podmínky rozvoje cestovního ruchu pro rodiny s dětmi a zpracovat konkrétní návrh produktového balíčku pro tento segment. Provedením analýzy primární a sekundární nabídky Písecka jsem zhodnotila současný stav. Dalším cílem mé práce bylo dokázat, že rodiny s dětmi jsou sice náročným, ale atraktivním segmentem. Písecko je regionem, který má předpoklady pro to, aby se pro rodiny s dětmi stalo přitažlivou destinací. Vytvořila jsem profil návštěvníka a vytyčila podmínky, při jejichž splnění by svou návštěvu realizoval. Návrh konkrétního balíčku vychází ze závěrů dotazníkového šetření. Cílové zákazníky jsem rozdělila do dvou hlavních segmentů podle věku dítěte. Toto kritérium podle mého názoru nejlépe vystihuje odlišné potřeby a přání rodin s dětmi různého věku.
Product of tourism for families with children
Keywords: cestovní ruch; package; rodiny s dětmi; Písecký region; situační analýza; marketingový výzkum; tourism; package; families with children; Region of Písek; situation analysis; marketing research