Turistický průvodce jižní částí Národního parku Šumava (Stožecko) - Jiřička, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá Stožeckem, jižní částí Národního parku Šumava. Její stěžejní částí je kapitola, která je zpracována formou turistického průvodce populárně-naučného charakteru. Ten představuje ''samostatnou'' publikaci, do níž jsou zahrnuty fyzicko a sociálně geografické informace o oblasti, zpracován její historický vývoj, zachyceny turistické zajímavosti území a popsány navržené trasy pro pěší turistiku, cykloturistiku a běžecké lyžování. Jednotlivé kapitoly průvodce jsou doplněny obrázky a mapami. Diplomová práce pak dále obsahuje povinné kapitoly vědecké práce - úvod, rozbor literatury, metodiku práce, závěr, seznam literatury a ostatních použitých zdrojů.
Guidebook to the south part of the Šumava National Park (the Stožec region)
Keywords: Stožecko; turistický průvodce; Šumava; turistické zajímavosti; cestovní ruch; the Stožec region; tourist guide; Šumava; places of turistical interest; travel movement