Naplňování fyziologických potřeb dítěte v mateřské škole - Soupírová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá významem naplňování fyziologických potřeb dítěte v mateřské škole. Teoretická část je zaměřena na popis potřeb dítěte z pohledu psychologů, dětských lékařů a pedagogů. Uvádí podmínky vzdělávání obsažené v Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání. Upozorňuje na význam efektivní komunikace jako základního nástroje v naplňování fyziologických potřeb dítěte v mateřské škole. Připomíná důsledky nenaplňování potřeb dítěte v mateřské škole. Praktická část je zaměřena na vysledování použití efektivní komunikace učitelkou a nepedagogickým personálem v souvislosti s naplňováním fyziologických potřeb dítěte v režimu dne mateřské školy.
The Fulfilment of physiological Needs of Child in Kindergarten
Keywords: Efektivní komunikace; fyziologické potřeby; mateřská škola; podmínky; potřeby; conditions; effective communication; kindergarten; needs; physiological needs