Míra zátěže hráčů mladšího školního věku v FC Písek - Neklová, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá mírou zátěže hráčů mladšího školního věku v FC Písek. Je rozdělena do dvou částí. Teoretická část definuje volný čas, představuje trendy trávení volného času, přibližuje všechny možné druhy volnočasových aktivit. Dalším velkým tématem, na které se teoretická část zaměřuje, je popis cílové skupiny, tedy dětí mladšího školního věku. Konkrétně se zaměřuje na emoční, kognitivní a tělesný vývoj, s cílem pochopit lépe zkoumanou cílovou skupinu a její vnímání pohybového zatížení. Dále se bakalářská práce zabývá tématem zátěže, zvládání zátěžové situace a zmiňuje i problematiku hypersenzitivních dětí, které jsou k přetížení více náchylné než děti bez této specifikace. Teoretická část je zakončená krátkou zmínkou o fotbalovém klubu Písek. V praktické části jsou zpracovány a vyhodnoceny dotazníková šetření, která byla rozdána hráčům mladšího školního věku FC Písek, jejich rodičům a trenérům. Výsledky dotazníků jsou prezentovány v grafech a tabulkách. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak jsou hráči v FC Písek zatěžováni a jaká je míra tohoto zatížení.
The measurement in training load of early school age players in FC Písek
Keywords: zátěž; volný čas; fotbal; mladší školní věk; volnočasové aktivity; load; leisure time; football; early school-age; leisure time activities