Deprese ve stáří - Mašterová, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je teoretická a zabývá se problematikou deprese, zvláště deprese ve stáří. Je rozdělena do čtyř kapitol. V první je uvedena charakteristika deprese. Je tu popis toho, co to deprese je a že existují dotazníky, které umožňují zjistit, zda jí je člověk ohrožen. Dále je tu uveden její výskyt, historie, mýty, příčiny, příznaky, typy, léčba a následky. Ve druhé kapitole se hovoří o stáří a stárnutí a jejich doprovázejících změnách fyzických, psychických a sociálních. Třetí kapitola je věnována charakteristice deprese ve stáří, jejímu výskytu, rozdílům mezi depresí a demencí, příčinám, příznakům, léčbě a prevenci. Čtvrtá pak přestavuje pět příběhů lidí, kteří trpí či trpěli depresemi.
Depression in Old Age
Keywords: deprese; léčba; sebevražda; stáří; stárnutí; změny ve stáří; deprese ve stáří; deprese / demence; příběhy; depression; treatment; suicide; age; growing old; old age changes; depression in old age; depression / demence; stories