Zmanipulované účetní výkazy možnosti a meze identifikace v podmínkách ČÚP - Škrdletová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá porovnáním vypovídací schopnosti finančních výkazů dle ČÚP a IFRS s vazbou na hodnocení finančního zdraví obchodní korporace. Na základě analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztráty byly vybrány významné oblasti, které byly převedeny do IFRS. S pomocí rozdílů v účtování byly dopočítány konečné hodnoty účetních výkazů v IFRS. Na základě těchto výsledků byla posouzena vypovídací schopnost vybraných oblastí a manipulace finančních výkazů. Jak ovlivní dané legislativy hodnocení finančního zdraví obchodní korporace, ukáží výpočty souhrnných ukazatelů IN 05 a Altmanova modelu.
Manipulated of financial statements - possibilities and limits of identification in terms of CAS
Keywords: finanční výkazy; vypovídací schopnost; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; finanční zdraví; financial statements; explanatory ability; Czech accounting standards; International financial reporting standards; financial health