Výuka biogeografie a ochrany životního prostředí na základní škole - Dvořáková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma diplomové práce je Výuka biogeografie a ochrany životního prostředí na základní škole. Práce se konkrétně zabývá vytvořením alternativního učebního materiálu pro základní školy, který je využitelný v hodinách zeměpisu, přírodopisu, v zájmových kroužcích a seminářích a je také zdrojem inspirace a informací pro učitele. Práce vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, a to ze vzdělávací oblasti "Člověk a příroda", z tématických okruhů "Přírodní obraz Země" a "Životní prostředí". Naplňuje průřezové téma "Environmentální výchova".Součástí diplomové práce je analýza a zhodnocení učebnic zeměpisu pro 2. stupeň základní školy. Kritérii pro hodnocení byla kvalita zpracování učiva a struktura učebnice. Dále práce obsahuje textovou část, pracovní listy a řešení pracovních listů.
Teaching of Biogeography and environmental Protection at the Primary School
Keywords: biogeografie; ochrana přírody; biogeography; environmental nature