Možnosti výkonu sociální práce na oddělení hmotné nouze - Vítovec, Renata (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi výkonu sociální práce na oddělení hmotné nouze. První část bakalářské práce se zaobírá Úřadem práce ČR, jeho organizační strukturou a historií. Dále upřesňuje, na kterých odděleních úřadu práce se vykonává sociální práce, kdo je kompetentní k jejímu výkonu. Bakalářská práce se podrobněji věnuje dávkám hmotné nouze, profesi sociálního pracovníka a vzdělávání, které pro výkon své profese potřebuje. Dále popisuje spolupráci mezi sociálním pracovníkem hmotné nouze a jinými organizacemi. Praktická část se zaobírá výzkumem, který byl uskutečněn na základě dotazníkového šetření. Osloveni byli sociální pracovníci z oddělení hmotné nouze za účelem zjištění jejich názorů na danou problematiku.
Possibilities of social work performing in the department of material distress
Keywords: úřad práce; hmotná nouze; sociální pracovník; labor office; material need; social worker