Sociální prostředí a vazby klienta z pohledu systemických konstelací - Březinová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je na téma vztahu systemických konstelací, sociálního prostředí a sociální práce. Cílem práce bylo zjistit, jaké nejčastější důvody vedou klienty k využití práce touto metodou. Otázkami, na které jsme chtěli znát odpovědi byly například, jakou cestou se respondenti dostali k systemickým konstelacím, jak dlouho se rozhodovali, jaký prvotní impuls byl nejdůležitější. Dále bylo zajímavé, jaké zkušenosti mají s touto metodou práce, jaký dopad na svůj život vnímají a jaký přínos v metodě pro sebe vidí. Obsahem práce je i popis průběhu jejich první zkušenosti s vlastní konstelací, kterou si nechali respondenti postavit.
Social environment and relationships of a client in terms of systemic constellations
Keywords: Bert Hellinger; Experimentální konstelace; Partnerské konstelace; Podnikové konstelace; Rodinné konstelace; Sociální prostředí; Systemické konstelace; Vazby klienta; Bert Hellinger; Experimental constellations; Family Constellations with Couples; Company constellations; Family constellations; Social environment; Systemic constellations; Relationships of a client