Kniha pamětní červená města Votic s pozemkovými vklady z let 1513-1631(1684) - Drmlová, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce "Kniha pamětní červená města Votic s pozemkovými vklady z let 1513 1631 (1684)" si klade za cíl představit pamětní knihu, která vznikla ve Voticích v 16. století a byla vedena i v 17. století. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola poukazuje na historii města Votic od jejich první písemné zmínky až po současnost. Druhá kapitola se věnuje všeobecnému vývoji městské správy od roku 1420 až do revolučního roku 1848. Třetí kapitola informuje o vzniku a vývoji městských knih na našem území a o jejich členění. Čtvrtá kapitola obsahuje paleografický a diplomatický rozbor pamětní knihy. V závěru jsou shrnuty zjištěné poznatky. K práci je připojen seznam použitých pramenů, literatury a přílohy. Zejména fotografie písma městských písařů, dále tabulky a grafy.
Red Memorial book of Votice with land deposits 1513 1631 (1684)
Keywords: pamětní kniha; Votice; městská správa; raný novověk; memorial book; Votice; town administration; early modern period