Konstrukce posilovacích strojů, jejich mechanizmy a využití v praxi - Svintek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2023)
V úvodu diplomové práce je uveden současný pohled na problematiku posilování a posilovacích strojů. V teoretické části je proveden obecný přehled řešené problematiky z dostupných informačních zdrojů. V praktické části je provedeno rozdělení strojů podle různých kritérií se zaměřením na nejpoužívanější stroje. Poté se práce zaměřuje na konstrukci vybraných druhů posilovacích strojů, bezpečnostní prvky a zdroje zátěžových sil. Následující část pak tvoří výzkum formou dotazníku určenému pro fitness centra. Dle odpovědí pak návrh vylepšení problematických částí. Poté následuje testování navržených konstrukčních variant na zkušebním zařízení. Závěr práce tvoří souhrn zjištěných skutečností a jejich interpretace.
Construction of workout machines, their mechanisms and use in practice
Keywords: Posilování; posilovací stroj; konstrukce; průběh sil; závaží; fitness centrum; mechanizmus; Workout; fitness machine; construction; progression of forces; weight; fitness centre; mechanism