VÝTVARNÝ PROJEV DĚTÍ MLADŠÍHO ŠKOLNÍHO VĚKU S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM - Hankovcová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je zaměřena na výtvarný projev dětí mladšího školního věku s tělesným postižením. První kapitola se zabývá vymezením pojmu tělesné postižení, dále konkrétněji vrozeným a získaným tělesným postižením. Druhá kapitola se zabývá pojmem mladší školní věk z hlediska vývojové psychologie. Další kapitola je zaměřena na výtvarný projev, ontogenezi výtvarného projevu a na základní techniky výtvarného projevu. Poslední část práce je zaměřena na specifický výtvarný projev dvanáctileté Barunky Sedláčkové.
Art expression of school age children with handicap
Keywords: Tělesné postižení; mladší školní věk; výtvarný projev; kresba a malba; Disability; primary school; artistic expression; drawing and painting