Řízení nákladů ve vybraném zemědělském podniku - Lískovcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na způsob sledování a řízení nákladů ve vybraném zemědělském podniku. První část je věnována teoreticko-metodologickým východiskům nákladů a kalkulaci nákladů, které jsou získány z odborné literatury a následně aplikovány na zemědělský podnik. Práce je dále zaměřena na vybrané výkony (řepka, vejce), vývoj nákladů těchto výkonů v jednotlivých letech a aplikaci jejich kalkulace, kterou v zemědělském podniku používají a aplikace metody kalkulace, která v oblasti zemědělství není tak častá. Využiji zde mikroekonomické poznatky při rozhodování firmy nejen o optimálním výstupu.
Cost management in selected farm company
Keywords: Náklady; kalkulace; řepka; vejce; kalkulační vzorec; metoda variabilních nákladů; bod zvratu; Costs; calculation; rape; eggs; calculation formula; method variable cost; break even point