Srovnání geodetických programů, jejich funkcí a využitelnosti pro pozemkové úpravy. - Šolc, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Pro potřebu zajištění geodetických prací během tvorby pozemkových úprav má uživatel možnost vybrat si dle svých představ z celé řady geodetických programů ten nejvhodnější. Cílem této práce je provést analýzu a porovnání geodetických programů Kokeš a Groma. Každý z těchto programů je v práci představen a přiblížen čtenáři a samotná analýza se vztahuje na výpočetní a grafické funkce, ale rovněž na přívětivost uživatelského prostředí včetně možností o rozšiřující funkce. Dále se bude sledovat formát výstupu výsledků a porovnání využitelnosti výpočetních funkcí bude doloženo vzorovými početními a grafickými příklady.
Comparsion of geodetic softwares, their functions and usability for landscaping.
Keywords: pozemkové úpravy; Groma; Kokeš; landscaping; Groma; Kokes