Sociální zabezpečení příslušníků Policie České republiky po ukončení služebního poměru - Renty a výsluhy - Českobudějovicko - Remiš, Filip (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je teoretického charakteru a je zaměřená na mapování sociálního zabezpečení policistů po ukončení služebního poměru. Zabývá se problematikou výsluhových náležitostí po aktivním výkonu služby. Na sled zákonů je nahlíženo kriticky a ve prospěch policistů. Dále je zaměřena na vývoj sociálního zabezpečení policie v její historii.
Policemen´s social security in Czech Republic after the termination of service - Allowances and pensions - the region of České Budějovice
Keywords: Sociální zabezpečení; Policie České republiky; služební poměr; renty a výsluhy; Českobudějovicko; příslušník Policie České republiky; právní aspekty; zabezpečení policistů; úprava skončení služebního poměru; komparace zákonů; výluhové náležitosti.; Social security; Police of Czech Republic; service (duty); allowances and pensions; the region of České Budějovice; the member of Police of Czech Republic; legal aspects; policemen´s security; the adjustment of termination of service; the comparison of laws; terms of pensions