Investice do komerční nemovitosti - Čeněk, Adam (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je charakteristika postupů a principů v rámci realizace investičního projektu na příkladu výstavby bytového domu včetně ekonomické stránky celého projektu na konkrétním příkladu výstavby bytového domu o třech bytových jednotkách. Pomocí výpočtů zhodnocuje celou ekonomickou stránku projektu. Práce poskytuje náhled o tom, co všechno obnáší takovýto projekt. Zabývá se legislativou spojenou se zahájením stavby nemovitosti, dále postupem všech nutných kroků spojených se stavbou a stavebním pozemkem. Obsahem je i reálný projekt nemovitosti od projektanta a cenové nabídky na výstavbu od stavebních firem. Pomocí metody dotazování byly zjištěny ceny pronájmů na trhu v oblasti obce Borovany, pro následné nastavení cen pronájmů. V závěru vyhodnocuje, zda je podnikatelský plán rentabilní či nikoliv a provádí komparace výnosů a nákladu související s realizací daného investičního projektu, včetně ocenění nemovitosti pro případný prodej.
Investment to a commercial real estate
Keywords: podnikatelský plán; financování; rentabilita; bankovní úvěr; stavba; projekt; construction; implementation; dwelling; profitable