Komparace ubytovacích zařízení na základě jednotné klasifikace - Dekretová, Libuše (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se orientuje na vývoj ubytovacích zařízeních. V teoretické části je popsána stručná historie a vývoj hotelnictví a klasifikace včetně jejích počátečních negativních ohlasů odborných organizací k harmonizaci evropských klasifikačních systémů. V praktické části jsou srovnány tři ubytovací zařízení podle aktuální klasifikace včetně kalkulace návrhů na zlepšení atraktivnosti jednotlivých zařízení. Této klasifikaci předcházela metoda pozorování, dotazníkové šetření a metoda Servqual, která porovnává nejen kvalitu vybraných služeb, ale také cenovou hladinu na zvoleném příkladu. Cílem této práce bylo hodnocení nabídky a poskytovaných služeb cestovního ruchu v ubytovacích zařízeních podle Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení ČR 2010 ? 2012 a dalších pomocných metod k aktuálním potřebám trhu.
Comparison of accommodation equipment according to uniform classification
Keywords: hotelnictví; outsourcing; koučink; Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení ČR 2010-2012; metoda Servqual; dotazníkové šetření; hotelery; outsourcing; coaching; the official uniform classification of accommodation equipment 2010-2012; Servqual method; questionnaire inquiry