John Dewey: pedagogické dílo - Šmajclová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zaměřuje na vývoj a vliv pedagogického myšlení Johna Deweyho. Snaží se o objasnění proč, za jakých podmínek a jakým způsobem se Dewey snažil o vytvoření nových výchovných idejí. Následně se pokouší o jejich srovnání se současnými výchovnými tendencemi českého školství.
John Dewey: pedagogical work
Keywords: John Dewey; pedagogické myšlení; pragmatická pedagogika; vzdělávání; John Dewey; educational thinking; progressive education; education