Rovné příležitosti v pracovním uplatnění ve Španělsku a v České republice - Čapková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přístupu žen ke vzdělávání a profesnímu uplatnění v České republice a Španělsku. Historický nástin vývoje na trhu práce a vzdělávání v obou zemích umožnil vysvětlit některé aspekty chování mužů a žen ve společnosti. Emancipace žen a jejich touha po nezávislosti a profesním růstu s sebou přinesla problém ve formě slučitelnosti profesního a rodinného života. Práce se zaměřuje na nerovné postavení žen a mužů na trhu práce s deskripcí odlišného historického kontextu těchto zemí, na současné genderové předsudky ve vzdělávání a profesním uplatnění na trhu práce.
Equal Job Opportunities for Women in Spain and in the Czech Republic