Spotřebitelé a jejich zájem o složení potravin. - Jarošová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem práce je zjistit, zda složení potravin ovlivňuje nákupní rozhodnutí spotřebitelů, nebo je pro ně důležitější spíše cena. Nejprve jsou vysvětleny důležité pojmy související s danou problematikou. Práce také vysvětluje, proč je důležité kontrolovat složení potravin. Mohou například nastat situace, kdy jsou potraviny nebezpečné. Bezpečnost potravin zajišťují dozorové orgány, které spotřebitele informují o nebezpečných potravinách. Spotřebitelské názory jsou získávány pomocí marketingového výzkumu pomocí on-line dotazníků. Získaná data jsou poté analyzována a zpracovávána pomocí grafů. Na základě výsledků analýzy jsou vytvořeny návrhy na zlepšení informovanosti spotřebitelů.
Consumers and their interest in food composition
Keywords: složení potravin; nebezpečné potraviny; dozorové orgány; zákazníci; food composition; dangerous foods; supervisory authorities; consumers