Historie oděvnictví na území bývalého Československa mezi lety 1914 - 1970 ( teoretická práce ) - Šarayová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá historií oděvnictvím mezi lety 1914-1970 na území bývalého Československa, módními směry, které v těchto letech vznikaly a novými podniky a značkami, které se rozvíjely. Dále se také zabývá rozdíly mezi městem a venkovem, včetně folklórních vlivů a to vše v rámci historického a politicko-společenského pozadí. Snaží se převést získané poznatky i do návrhu metodického využití ve školské praxi.
History of clothing industry in the previous Czechoslovakia in between years 1914-1970