Životní sny jako motivace u dětí - Vodičková, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá životními sny u dětí, což je téma, které úzce souvisí s motivací osobnosti. Teoretická část se věnuje nejdůležitějším pojmům souvisejícím s motivací a životními cíli, dále je zde zpracováno i dané období a problematika perspektivní orientace. Praktická část se bude věnovat esejím o životních plánech respondentů a následným rozhovorům. Cílem bude poukázat především na životní sny současných dětí, zároveň zde bude zmíněno, jak se daných cílů snaží dosáhnout a jakých překážek a omezení se obávají. Získané výsledky budou následně porovnány s již provedenými výzkumy na obdobná témata.
The Life Dreams as Motivation in Children
Keywords: motivace; životní sen; budoucnost; pubescence; kvalitativní výzkum; motivation; life dream; future; pubescence; quantity research