Migrace obyvatel jižních Čech v roce 2010 - Pintrová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá migračními pohyby obyvatelstva na úrovni vnitřní, vnější a zahraniční migrace Jihočeského kraje, časově vázanými a vztaženými na rok 2010. Hlavní část práce se věnuje hodnocení migrační bilance, v této kapitole je zvlášť analyzované správní krajské centrum jižních Čech. Poté jsou analyzovány migrační vazby. Konkrétně stěhování obyvatel v rámci kraje. Zvlášť jsou hodnoceny vnější migrační toky obyvatel kraje jednak v rámci Česka, jednak se zahraničím. V neposlední řadě se zabývá strukturální analýzou migrantů podle věku a pohlaví. Kromě toho je v práci zpracovaná charakteristika kraje z pohledu sociálně-geografického a demografického.
Migration of the population of South Bohemia in 2010
Keywords: Jihočeský kraj; migrační bilance; migrační objem; migrační saldo; migrační uzavřenost; migrační proudy; struktura migrantů.; South Bohemian Region; migration balance; migration volume; net migration; migration closure; migration flows; structure of migrants.