K naplňování kvalifikačních požadavků pracovníků sociálních odborů obcí v Jihočeském kraji - Kališová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na naplňování kvalifikačních požadavků pracovníků sociálních odborů obcí v Jihočeském kraji.Teoretická část se zabývá odborný profilem sociálního pracovníka, jeho rolí a kompetencemi, možnostmi vzdělávání v sociální oblasti a dalším vzděláváním sociálních pracovníků. Praktická část obsahuje analýzu odborné kvalifikace sociálních pracovníků při nástupu do zaměstnání, analýzu jejich současného dosaženého vzdělání, analýzu jejich současného studia a možnosti dalšího profesního rozvoje. Cílem mé práce bylo zjistit, jak sociální pracovníci naplňují kvalifikační požadavky stanovené zákonem o sociálních službách. Dílčím cílem bylo analyzovat situaci vzdělávání sociálních pracovníků.
Fulfillment of the qualification requirements for the social settlement´s staff members in the South Bohemian region.
Keywords: sociální zabezpečení; sociální činnost; kvalifikace; akreditace; vzdělávání sociálních pracovníků; analýza potřeb; hmotná nouze; social security; social aktivity; qualification; acreditation; education of workers; needs analysis; material need