Využívání manažerských technik a metod při řízení vybraných subjektů - Moravcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu manažerských technik a metod ve vybrané firmě. Cílem tedy bylo provést rozbor používaných technik a metod řízení, charakterizovat možnosti jejich uplatnění v podnikatelských subjektech a navrhnout optimální systém moderních metod řízení ve vybraných subjektech. Teoretická část byla vytvořena pro přečtení odborných publikací k tématu, a výsledky teoretické části byly získány pomocí rozhovoru s manažerem podniku, a elektronických dotazníků, které byly poslány vedoucím pracovníkům. Na závěr byly zpracovány návrhy opatření, které by měly zlepšit fungování organizace.
The use of modern management methods and techniques in the management of selected subjects
Keywords: management; manažer; delegování; motivace; manažerské techniky a metody; management; manager; delegation; motivation; management techniques and methods