Využití médií ve volném čase žáků druhého stupně základních škol - Michálková, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce na téma: "Využití médií ve volném čase žáků druhého stupně základních škol" má teoreticko-empirický charakter. V teoretické části se seznámíme s pojmem volný čas, s pohledy a funkcemi volného času. Dalším okruhem bude vysvětlení rozdílu organizovaného a neorganizovaného trávení volného času. Hlavní kapitola této práce je zaměřena na média tištěná a elektronická. Vyjmenujeme si jednotlivé druhy a k jakému účelu mohou pubescenti jednotlivé druhy médií využívat. Empirická část je prováděna výzkumným šetřením prostřednictvím dotazníku, který byl rozdán na dvě základní školy.
The use of media in leisure time activities pupils of lower secondary school
Keywords: Volný čas; volnočasové aktivity; pubescent; média; organizované a neorganizované trávení volného času; Free time; leisure time activities; pubescent; organized and disorganized spending of free time