Dopad ekonomické recese na trh s nemovitostmi - Jirka, Marek (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je tematicky je rozdělena na dvě části. V první části popisuje dopad finanční krize na český trh nemovitostí, následky prasknutí finanční bubliny a znovu oživení poptávky na trhu s nemovitostmi. Dále se zabývá hypotéčním trhem, který má jeden z největších vlivů na trh s nemovitostmi. V druhé (vlastní) části je popsaná situace prodeje bytů developerského projektu, který začíná v době před krizí a popisuje, jak se během krize zhoršovala situace na trhu a developer musel snižovat ceny nemovitostí a používal další lákadla, aby motivoval poptávku ke koupi
The impact of the recession on real estate market
Keywords: Finanční krize; trh nemovitostí; finanční bublina; hypotéční trh; The financial crisis; the real estate market; financial bubble; mortgage market