Masná užitkovost jalovic v ekologickém zemědělství - Hándl, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce bylo posouzení masné užitkovosti jalovic a býků plemene Galloway a jejich kříženců z ekologického chovu a jejich následné srovnání mezi sebou. Dále porovnání výtěžnosti jejich JUT s výsledky dalších šesti plemen skotu, která byla chována neekologickým konvenčním způsobem.
Meat yield of heifers in organic farming
Keywords: masná užitkovost; ekologické zemědělství; plemeno Galloway; výtěžnost partií JUT; meat production; organic farming; breed Galloway; yield of lots JUT