Česká pirátská strana v evropském kontextu - Pekař, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce pojednává o postavení České pirátské strany v České republice i v Evropě. Přibližuje okolnosti vzniku strany a její program. Na základě analýzy programu zařazuje stranu do politického spektra a do systému stranických rodin. Představuje roli České pirátské strany ve formování mezinárodních pirátských organizací a stanoviska členů k jejich fungování. Analyzuje výsledky voleb do Evropského parlamentu 2014 a určuje pozici strany v celoevropském měřítku.
Czech Pirate Party in the European context
Keywords: Česká pirátská strana; Evropská pirátská strana; Pirátská internacionála; volby do Evropského parlamentu; liberalismus; Czech Pirate Party; European Pirate Party; Pirate Parties International; European Parliament elections; liberalism