Vliv muzikoterapie na poruchy spánku - Padertová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem mé bakalářské práce je zjištění vlivu muzikoterapie na poruchy spánku. Práce ověřuje, zda by tato metoda mohla být přínosem pro pacienty, kteří se s touto problematikou obracejí na lékaře. V teoretické části vycházím z poznatků o celkovém vlivu hudby na psychiku člověka. V praktické části se zaměřuji na vlastní experimentální šetření související s aplikací muzikoterapeutického programu. Výzkumem dokazuji, že relaxace, meditace a individuální přístup jsou účinné psychoterapeutické prostředky, kterými přispěji k navození naprosté duševní rovnováhy člověka a zlepšení kvality spánku
The effect of music therapy on slep disorders
Keywords: muzikoterapie; muzikoterapeut; psychoterapie; stimulace; relaxace; terapie; stres; spánek; spánková porucha; music therapy; music therapist; psychotherapy; stimulation; relaxation; therapy; stress; sleep; sleeping disorders